На Україну подали до Євросуду - вимагають права на продаж землі

На Україну подали до Євросуду - вимагають права на продаж землі

Укрінформ
П'ятеро землевласників подали позов до Європейського суду з прав людини через обмеження державою Україна їх права власності на землю сільськогосподарського призначення, зокрема у частині можливості продажу землі.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті ЄСПЛ. http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-163364#{"itemid":["001-163364"]}

"Заявники скаржаться, що законодавче обмеження на відчуження їх землі негативно впливають на економічну цінність землі", - йдеться у повідомленні.

З тим, в ЄСПЛ хочуть з'ясувати, чи є законним мораторій на продаж землі сільськогосподарського значення в Україні, який діє до 1 січня 2017 року, і чи не обмежує такий мораторій прав власників землі. Також там хочуть почути від уряду України інформацію щодо нормативних документів, які обмежують можливості продажу землі в Україні.

Як свідчать дані сайту, всі 5 позивачів проживають у містах, зокрема 4 - в обласних центрах. Всі вони є пенсіонерами віком від 70 років і більше. Троє з них отримали свої землі внаслідок розпаювання, двоє – як спадщину. Розмір земельних ділянок коливається від 2 га до 5 га.

Перше подання у цій справі надійшло до ЄСПЛ від жительки Києва, 1933 року народження, ще у жовтні 2012 року, інші 4 подання – у грудні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-