Сьогодні - День Києва

Сьогодні - День Києва

Укрінформ
Кияни традиційно в останню неділю травня святкують День міста.

Перше святкування Дня Києва відбулося наприкінці травня 1982 року, коли відзначалося 1500-річчя міста.

Президент Петро Порошенко привітав киян, розмістивши у Фейсбуку відеоролик, у якому показано всі принади української столиці.

У ці святкові вихідні у розклад руху міського громадського транспорту внесені зміни.

Зокрема, 29 травня з 08:00 до 13:00 під час Міжнародної велогонки Horizon park classic рух буде перекрито за маршрутом: вулиця Грінченка - вулиця Кіровоградська - проспект Валерія Лобановського - вулиця Головка - вулиця Солом'янська - вулиця Протасів Яр.

А з 09:00 до 13:00 під час 24-го Відкритого легкоатлетичного благодійного "Пробігу під каштанами" перекриють рух за маршрутом: Михайлівська площа - Володимирський проїзд - Софійська площа - вулиця Володимирська - вулиця Богдана Хмельницького - вулиця Хрещатик - розворот біля майдану Незалежності та у зворотному напрямку.

Під час фестивалю "День Києва. Свято на пагорбах" ("Молода сцена") буде перекритий рух на Контрактовій площі на відрізку від будинку № 8 до будинку № 14 та виїзду з вулиці Покровської.

Під час святкування Дня Києва безпеку та охорону правопорядку будуть здійснювати 1370 працівників поліції та службовців Національної гвардії.

Під особливою увагою правоохоронців перебуватиме середмістя столиці, де заплановані найбільш масові культурно-розважальні заходи. Окрім центральної частини, посилена охорона порядку буде здійснюватися у всіх районах столиці, де проходитимуть урочистості. А вони триватимуть аж до 2 червня.

Керівництво столичної поліції закликає громадян поводитися цивілізовано, толерантно ставитися одне до одного і не порушувати громадський порядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-