Новіков: є шанс звільнити Карпюка і Клиха

Новіков: є шанс звільнити Карпюка і Клиха

Укрінформ
Адвокат Миколи Карпюка і Станіслава Клиха вважає, що після звільнення Надії Савченко шансів на визволення українців побільшало.

Про це Ілля Новіков заявив в ефірі "5 каналу"

"Щодо того, що буде далі – до вчорашнього дня я б відповів більш песимістично. Тому що до вчорашнього дня це все було в теорії. А вчора ми дуже показово побачили на прикладі Надії Савченко як 22 роки позбавлення волі, написані на папері, перетворюються в ніщо. В один момент", – пояснив захисник. 

Він зауважив, що Президент Петро Порошенко, а також Міністерство закордонних справ уже публічно заявили про підтримку українських заручників, тож, на його думку, ситуацію не кинуть напризволяще. "Я думаю, що в перспективі якогось великого обміну (або не великого, а штучного – як з Надією), шанси звільнити Миколу і Стаса – вони є, вони не нульові", – підкреслив Новіков. 

До того ж справи Миколи Карпюка і Станіслава Клиха, вважає адвокат, ініційовані на рівні Слідчого комітету Росії, тому, очікується, що Володимир Путін не стане перешкоджати їх звільненню, як це було у випадку з Надією Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Верховний суд Чечні виніс вирок громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху. Їх визнали винними в участі в бойових діях на боці Республіки Ічкерія в 1990-х роках і присудили 22,5 і 20 років колонії, відповідно.

Російські спецслужби викрали Карпюка в березні 2014 року в Чернігівській області, Клиха затримали в серпні того ж року в російському місті Орел. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані, а їхні зізнання були отримані російським слідством під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-