Побиття депутатів: у КМДА – перевірка, відсторонений керівник апарату

Побиття депутатів: у КМДА – перевірка, відсторонений керівник апарату

Укрінформ
Міська влада звернулася до столичної поліції щодо проведення перевірки дій працівників охорони під час подій 21 квітня у приміщення Київради.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На останньому засіданні ми заслухали інформацію про події, які відбулися 21 квітня. На прохання депутатів ми запросили сюди керівників столичної поліції, та в.о. прокурора Києва. Ми декілька годин присвятили виключно цьому питанню. За результатами обговорення міська влада зробила кроки - ми звернулися до столичного управління поліції з тим, щоб була проведена перевірка дій правоохоронців, охорони будівлі 21 квітня. Виключно з цієї перевірки надана оцінка про неналежне виконання обов'язків начальнику охорони будівлі Київської міської ради та звільнення його з посади", - сказав Кличко.

За його словами, також розпочалася перевірка в КМДА щодо дій працівників під час подій 21 квітня. "Керівником, відповідальним за цю перевірку, назначена заступник Київського міського голови Ганна Старостенко. Оскільки до цієї комісії, яка проведе перевірку, входять працівники апарату КМДА, відсторонити на час перевірки керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, з тим аби забезпечити неупередженість роботи комісії", - сказав Кличко.

Сьогоднішнє засідання Київради розпочалося із запізненням через блокування трибуни депутатами від фракції "Свобода". Депутати вимагали звіту по розслідуванню справ щодо побиття депутатів-свободівців 21 квітня у приміщенні Київради.

Нагадаємо, 21 квітня фракції "Свобода", "Об'єднання "Самопоміч" і "ВО "Батьківщина" заблокували трибуну Київради, протестуючи проти будівництва паркінгу на Михайлівській площі. Київрада перенесла засідання на 28 квітня.

Того ж дня невідомі особи у зеленій формі, бронежилетах і при зброї захопили перший поверх Київради, а пізніше побили депутатів від ВО "Свобода".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-