ГПУ обіцяє перевірити справи проти мерів Бучі та Ірпеня - Червакова

ГПУ обіцяє перевірити справи проти мерів Бучі та Ірпеня - Червакова

Укрінформ
Генеральна прокуратура перевірить, чи не затягуються кримінальні справи проти мерів Бучі Анатолія Федорука та Ірпеня Володимира Карплюка стосовно притягнення їх до відповідальності за рішення щодо забудові лісів.

Про це народний депутат від фракції БПП Ольга Червакова повідомила у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Ми з активістами, які вимагають пришвидшення кримінальних справ проти мерів Бучі та Ірпеня, мали зустріч із прокурорами в ГПУ... Нам пообіцяли, що буде проводитися перевірка по всіх фактах, які були наведені у зверненні активістів", - сказала Червакова.

За її словами, активісти підозрюють затягування справ проти вищезгаданих мерів, тому просили прокуратуру перевірити, як перебігає їх розгляд, для подальшої активізації.

"Буде проведений моніторинг усіх кримінальних справ, зокрема кримінальної справи проти мера Бучі щодо незаконного розпаювання "бучанського Межигір'я". Було також названо кримінальну справу стосовно виведення з державного лісового фонду Ірпінською міською радою 15 гектарів лісу і незаконної зміни цільового призначення. Тепер ці 15 гектарів лісу біля Ірпіня мають цільове призначення під забудову", - уточнила Червакова.

Серед вимог активістів з селища Коцюбинського Ірпінського району - і пришвидшення кримінальних справ стосовно перешкоджання Коцюбинській селищній голові Ользі Матюшиній з боку депутатів селищної ради, які ухвалили рішення про усунення її з посади.

Нардеп заявила, що прокуратура пообіцяла активістам промоніторити   кримінальні справи, які були порушені в попередні роки стосовно зловживань у Приірпінні, безпосередньо в Бучі, Ірпіні, в Коцюбинському, і буде вжито відповідних заходів.

Нагадаємо, у вівторок під стінами ГПУ мітингували жителі Коцюбинського, Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля Київської області з вимагою припинити незаконні забудови, протиправне розпаювання лісових угідь та корупційні схеми в Ірпінському районі Київської області та прискорити розгляд кримінальних справ у цих питаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-