Однопартієць Савченко підтвердив час прильоту Надії

Однопартієць Савченко підтвердив час прильоту Надії

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко дійсно вилетіла з Росії і перебуває в дорозі до України. 

Про це повідомив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко в ефірі "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, Надія Савченко зараз летить в Україну", - сказав І.Луценко. 

Він також додав, що о 14.30 однопартійці готові зустріти Надію в Україні, чекають підтвердження місця прильоту Савченко.

Відповідаючи на запитання журналіста, І.Луценко підтвердив, що приліт очікується о 14.30.

"Формат поки що узгоджується (де саме Надію зустрічатимуть - ред.), ми готові її зустрічати. Ми можемо не встигнути на військовий аеродром", - додав І.Луценко. 

За попередньою інформацією, Надія Савченко може прилетіти на один з трьох аеропортів Києва - в Жулянах, Борисполі та військовий.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 25 травня російський "Інтерфакс" поінформував, посилаючись на свої джерела, що літак Президента України Петра Порошенка вилетів до Ростова-на-Дону для повернення Надії Савченко в Україну. За даними агентства, на борту перебували спецпризначенці Головного розвідуправління РФ Олександр Александров і Євген Єрофеєв, яких мали обміняти на Савченко. 

За даними українських ЗМІ, спецпризначенці вилетіли іншим літаком - урядовим бортом РФ з аеропорту "Жуляни".

Обмін Савченко на Єрофеєва і Александрова став можливий після того, як 23 травня набув чинності вирок засудженим росіянам. Савченко була засуджена 22 березня. Спершу передбачалося, що Росія та Україна формально скористаються угодою, яка передбачає видачу ув'язнених для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але 25 травня стало відомо, що Петро Порошенко отримав прохання про помилування Єрофеєва і Александрова, а Володимиру Путіну направили прохання про помилування Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-