Українців просять у Туреччині уникати людних місць

Українців просять у Туреччині уникати людних місць

Укрінформ
У зв'язку зі збереженням підвищеного рівня терористичних загроз на території Турецької Республіки, МЗС рекомендує громадянам України, які планують поїздки до Турецької Республіки, або вже перебувають на її території, уникати місць масового скупчення людей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Під час перебування на території Туреччини громадянам України слід виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання загальновідомих об’єктів туристичної  інфраструктури (культових споруд, історичних пам’яток, популярних серед іноземних туристів пішохідних вулиць та майданів в місцях відпочинку), а також місць проведення мітингів та демонстрацій", - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві рекомендують обмежити відвідування без нагальної потреби адміністративних будівель, великих торговельно-розважальних комплексів, уникати тривалого перебування на вузлових зупинках громадського транспорту. Крім того, у МЗС наголосили на необхідності туристам завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а при контактах з представниками органів влади проявляти тактовність та уникати критики публічних осіб Турецької Республіки.

"У зв’язку з проведенням силовими відомствами Турецької Республіки у середньостроковій перспективі періодичних попереджувально-профілактичних заходів для протидії тероризму та екстремізму, рекомендуємо обмежити відвідування південних та південно-східних районів Туреччини (провінції Хатай, Кіліс, Газіянтеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Ван, Мардін, Сіїрт, Ширнак, Хаккярі та Тунджелі) та уникати будь-яких поїздок у межах 10 км. від кордонів з Сирією та Іраком", - зазначили в прес-службі.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Туреччині за номером телефону: +90 533 307 72 32, e-mail: emb_tr@mfa.gov.ua або Генерального консульства України в Стамбулі за номером телефону: +90 530 612 55 77, e-mail: gc_tr@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-