Лутковська у Страсбурзі розповість про переселенців з Донбасу

Лутковська у Страсбурзі розповість про переселенців з Донбасу

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відбула з робочою поїздкою до Страсбурга, де візьме участь у зустрічі високого рівня "Внутрішнє переміщення в Україні: рух уперед".

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Представницька зустріч відбудеться 24-25 травня 2016 року в рамках проекту Ради Європи "Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні", який реалізується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 рр.", - йдеться у повідомленні.

Під час заходу омбудсмен поінформує міжнародних експертів про стан дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, актуальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, зокрема питання взяття на облік та реєстрації місця проживання, соціальних виплат і права на охорону здоров'я.

Запланована зустріч Лутковської з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, під час якої буде обговорюватись звіт посла Ради Європи Жерара Штудмана за результатами його відвідання АР Крим - цей документ  викликав неоднозначну оцінку з боку правозахисної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-