Першу премію Нємцова дали за правду про псковських десантників

Першу премію Нємцова дали за правду про псковських десантників

Укрінформ
Першим лауреатом премії Бориса Нємцова «За сміливість у боротьбі за демократичні цінності в Росії» став журналіст Лев Шлосберг, який першим розповів про таємні похорони псковських десантників, що загинули в Україні.

Про це повідомив голова Фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза на своїй сторінці у Facebook.

"За підсумками таємного рейтингового голосування членів ради був обраний перший лауреат щорічної Премії Бориса Нємцова «За сміливість у боротьбі за демократичні цінності в Росії». Ним став Лев Шлосберг - журналіст, один з лідерів партії «Яблуко», колишній депутат Псковських обласних зборів. Як і Борис Нємцов, він публічно і голосно виступав проти «закону негідників». Як і Борис Нємцов, він виступав проти путінської війни з Україною. У 2014 році його газета «Псковская губерния» першою розповіла про таємні похорони псковських десантників, які загинули в Україні. Щоб помститися, Шлосберга жорстоко побили і позбавили депутатського мандату. Але він не відступив і продовжує працювати. Вважаю Льва гідним першим лауреатом Премії Нємцова», - написав Кара-Мурза.

Він додав, що церемонія вручення премії пройде у Бонні, де зареєстровано Фонд, у День Росії - 12 червня.

Кара-Мурза також повідомив, що лауреат був обраний на першому засіданні ради Фонду Бориса Нємцова, що відбулося у вихідні у Берліні. Там і його самого обрали головою Фонду.

"Фонд, заснований Жанною Нємцовою, працюватиме за напрямами, які були важливими для Бориса Юхимовича: освітньо-просвітницька діяльність, експертні дослідження, підтримка політв'язнів і тих, кого переслідують з політичних мотивів у Росії", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-