Секонд-хенд-бізнес: масштаб шахрайства вражає правоохоронців

Секонд-хенд-бізнес: масштаб шахрайства вражає правоохоронців

Укрінформ
Працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області викрили шахрая, який заволодів майном та намагався привласнити частку бізнесу загальноукраїнської торгівельної мережі.

Як повідомили в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області, під час обшуків вилучено понад 100 тонн вживаного одягу, взуття та торгівельного обладнання на суму понад півмільйона гривень.

«Оперативники встановили, що 36-річний полтавчанин незаконно заволодів майном торгівельної мережі магазинів вживаного одягу та взуття, що знаходяться на території Дніпропетровської та Запорізької областей. Проведеними слідчо-оперативними заходами встановлено, що полтавчанин разом із своїм 35-річним братом, а також наближеними до себе особами, розробив план дій з метою привласнення частки бізнесу загальноукраїнської торгівельної мережі магазинів вживаних речей», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що привласнені товарно-матеріальні цінності полтавчанин вивіз до орендованого одним із членів його сім’ї складів. Реалізацію  майна зловмисники здійснювали через магазини м. Дніпро.

Наприкінці квітня працівники УЗЕ провели 7 санкціонованих обшуків, вилучено понад 100 тонн вживаного одягу та взуття, торгівельне обладнання на суму понад півмільйона гривень, 2 сейфи, 10 системних блоків, 7 планшетів, 10 мобільних телефонів, понад десяток касових апаратів, грошові кошти у сумі понад 20 тисяч гривень та документацію, пов’язану з діяльністю понад 20 ФОП мережі магазинів.

Також оперативники вилучили 7 печаток підприємств з реєстраційними документами до них, що мають ознаки фіктивності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-