США виділили Україні ще $28 мільйонів гуманітарної допомоги

США виділили Україні ще $28 мільйонів гуманітарної допомоги

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про виділення $28 млн в якості гуманітарної допомоги Україні, спрямованої на уразливі групи населення, передусім, потерпілих від російської агресії на Донбасі та в Криму.

Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні в Києві перший заступник директора Бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців та міграції Ненсі Джексон, а також заступник директора-розпорядника Бюро у справах демократії, розв’язання конфліктів, і гуманітарної допомоги USAID Роберт Дженкінс оголосили, що США нададуть понад 28 млн додаткової гуманітарної допомоги", - зазначається в документі.

При цьому підкреслюється, що підтримка призначена для "сотень тисяч соціально незахищених людей, потерпілих від російської агресії на сході України і російської окупації та анексії Криму".

Оголошена сьогодні сума включає близько $17 млн від USAID, а також $11 млн від Бюро Держдепартаменту США у справах народонаселення, біженців та міграції, які підтримуватимуть зусилля Міжнародної організації з міграції, Фонду ООН з народонаселення, а також іншім міжнародним гуманітарним організаціям.

Це дасть можливість задовольнити основні потреби тисяч незахищених людей, забезпечити їх необхідними медикаментами, ковдрами, предметами гігієни й продуктами харчування. Крім того, виділені кошти покращать доступ до послуг з охорони здоров'я й слугуватимуть ресурсами для запобігання гендерному насильству та боротьби з ним.

Разом з оголошеною сьогодні підтримкою гуманітарна допомога від США з моменту початку кризи становить понад $112 млн, зазначили в Держдепі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-