Карпюка просять підтримати флешмобом в день його народження

Карпюка просять підтримати флешмобом в день його народження

Укрінформ
Активісти запропонували всесвітній флешмоб, щоб привітати з днем народження українського політв'язня в Росії та у такий спосіб підтримати його і сім'ю.

З цією метою в Facebook створено групу "Привітай Миколу Карпюка з днем народження!".

"Пропонуємо підтримати Миколу Карпюка та його сім'ю у день його народження. Отже, 21 травня о 13.00 на Майдані розпочнеться годинний флешмоб: фотографуватимемося з вітальними плакатами і спробуємо зробити так, щоб Микола побачив ці привітання вже найближчими днями. По результатах обіцяємо відзвітувати", - йдеться у зверненні.

Пропонується приходити з плакатами та у вишиванках. "Тільки, будь ласка, ніякої агресії, рвання сорочок на грудях та обіцянок кривавої помсти. Збираємося для того, щоб передати привіт і слова підтримки Миколі, а також морально підставити плече його сім'ї - дружині Олені і сину Тарасику", - просять організатори акції.

Для тих, хто не зможе в цей час бути присутнім на Майдані, пропонується фотографуватися з власними привітаннями у своїх містах і селах - та надіслати фото на адресу. А організатори потурбуються, щоб Микола побачив ці привітання.

Як повідомляв Укрінформ, російське обвинувачення інкримінує Карпюку і Клиху вбивство 30 військовослужбовців та замах ще на життя 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. "Меморіал" визнав обох політв'язнями. 19 травня колегія присяжних у Грозному назвала Миколу Карпюка і Станіслава Клиха винними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-