Суд дозволив ГПУ

Суд дозволив ГПУ "покопатися" в персональних даних на серверах YouTube

Укрінформ
Клопотання слідчого Генпрокуратури Олексія Богомолова щодо надання тимчасового доступу до серверів відеохостингу YouTube в США задовольнив Печерський райсуд Києва.

Про це повідомляється в ухвалі, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.

"До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Карабаня В. надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури (ОВС ГВП) ГПУ Богомолова О., погоджене зі старшим прокурором відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Сімоновим П. про надання тимчасового доступу до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, які знаходяться у володінні провайдера - компанія YouTube LLC, що розташована за адресою: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountian View, California, 94043, US., та розміщена на сайті "YouTube"", - йдеться в ухвалі.

На думку слідчого, компанія YouTube LLC має інформацію про користувача, який оприлюднив відеозапис СБУ в рамках справи про продаж піску ДП "Спецсервіс" Міністерству внутрішніх справ за заниженими цінами.

Зокрема, слідчий хоче отримати інформацію щодо ідентифікації особи (повні анкетні дані особи, електронну адресу, яка використовується для обміну інформацією з сайтом "YouTube" із зазначенням IP адресу та хосту), що розмістила на сервері сайту "YouTube" файли з відеозаписами "Як Чоботар пісок продавав серія 1", "Як Чоботар пісок продавав серія 2", "Як Чоботар пісок продавав серія 3"; безпосередньо файли з цими відеозаписами та повні анкетні дані користувача сайту "YouTube" (з якого IP адресу та хосту відбувалась реєстрація), на Інтернет-сторінці якого розміщені файли з відеозаписами.

За ухвалою суду слідчий має право отримати необхідну інформацію протягом місяця. Допоки не відомо, чи скористався слідчий своїм правом та чи був в офісі компанії YouTube в США.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 р. в Інтернеті з'явився відеозапис, зроблений СБУ в рамках справи про продаж піску ДП "Спецсервіс" Міністерству внутрішніх справ за заниженими цінами. Зазначалося, що на ньому директор підприємства Василь Петрівський звітує Сергію Чоботарю, який тоді був заступником глави МВС, про продаж піску через підставну компанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-