Рада відмовилася повертати російське ТБ до євроквоти

Рада відмовилася повертати російське ТБ до євроквоти

Укрінформ
Народні депутати відмовилися ухвалити проект постанови, запропонований "Опозиційним блоком", про скасування ухваленого 17 травня законопроекту щодо вилучення російських передач з квоти європейського продукту на телебаченні і радіо.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію "Опозиційного блоку" підтримали лише 5 народних депутатів з мінімально необхідних 226 голосів.

У запропонованому "Опозиційним блоком" проекті постанови № 2766-п 3 народні депутати з фракції "Опозиційного блоку" стверджують, що нібито відбулося порушення регламенту під час голосування за вищезазначений законопроект.

Як повідомляв Укрінформ, ухвалений 17 травня законопроект № 2766 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо визначення передач європейського виробництва" вилучає російські передачі з квоти європейського продукту на телебаченні і радіо.

У документі йдеться, що ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 7 та 23 годинами повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами: передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50 відсотків загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва.

Також зазначається, що в цей самий час у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

Передачею європейського виробництва вважається передача, створена однією або декількома юридичними особами - резидентами держав, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

До передач європейського виробництва, крім випадків, визначених цією частиною, також належать передачі виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів держав, що ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, за умови, що безпосереднім виробником таких передач також є особи-резиденти таких держав.

Наголошується, що у разі, якщо передача створена на замовлення або за участю однієї або декількох юридичних осіб-резидентів держави визнаної Верховною Радою України державою-агресором та або державою-окупантом, така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-