Автори

Автори "Війни на нульовому кілометрі": Це наша контрпропаганда

Укрінформ
Фільм про наших прикордонників у перший період російської агресії "Війна на нульовому кілометрі", який скоро вийде в прокат, автори вважають видом контрпропаганди.

На цьому наголосив креативний продюсер Олександр Лірчук на прес-конференції в Укрінформі.

"Нам у цьому фільмі хочеться показати новий вид сучасної української військової пропаганди. Кожен такий фільм, в тому числі і наш, має бути зброєю, яка працює не тільки на свою територію, а й має бути спрямована і "туди". Щоб вони там теж побачили, щоб вони зрозуміли, хто тут і за що воює, хто стоїть на кордонах українських", - сказав Лірчук.

Зокрема, за його словами, один з епізодів фільму розповідає про події на КПП "Довжанський" у Луганській області, де під російськими снарядами, мінами і "Градами" гинули одесити. "Це одеські прикордонники, яких у травні, після того, як згорів Будинок профспілок, відправили на підкріплення на кордон. І це дуже сильний контрпропагандистський з нашого боку закид тій стороні. Тому що там не якісь міфічні "бандерівці" з Карпатських гір, там одесити сиділи в окопах, яких усіх видавали за представників "руского міра", - зазначив креативний продюсер.

На його переконання, цінність фільму в тому, що там показано наших героїв такими, які вони є. "Особливим розчаруванням, шоком для них було те, що вони постійно обстрілювались з російської території тими, кого вони раніше вважали як мінімум своїми добрими сусідами. І після того всього я не побачив у їхніх очах ненависті, такої лютої, які ми можемо спостерігати у наших східних сусідів, вони до них ставляться із співчуттям - як до людей, що важко хворі", - поділився враженнями Лірчук.

Режисер фільму Василь Рибальченко розповів, що фільм побудований на новелах -  це чи історія людини, чи історія битви, він містить також 2 музичні кліпи.

"Фільм "гібридний". Це не документалістика, це художня документалістика. Головне було -  передати  дух, настрій, стан психологічний. Фільм про трансформацію свідомості, як звичайні хлопці, що не нюхали пороху, пройшли через страшну м'ясорубку та стали воїнами і патріотами. Там дуже багато щирих, чесних, справжніх чоловіків", - сказав Рибальченко.

Він додав, що професійних акторів у фільмі взагалі немає: "Одну маленьку роль - "сєпара" - зіграв вертольотчик, а всі решта - прикордонники, 95 відсотків людей, які пройшли АТО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-