Фейгін побоюється, що з обміном Карпюка можуть виникнути проблеми

Фейгін побоюється, що з обміном Карпюка можуть виникнути проблеми

Укрінформ
Якщо українця Миколу Карпюка у Росії засудять на довічне ув'язнення, це може стати проблемою при його обміні.

Про це адвокат Марк Фейгін написав у своєму Тwitter.

«Карпюк отримає довічне. І це є дуже істотною проблемою для подальшої його передачі в Україну за Конвенцією (про передачу засуджених осіб. - Ред.)», - пише Фейгін.

За його словами, він має "безліч питань" до стратегії захисту у цій справі. Адже врятувати осіб, які зазнають політичних переслідувань, у нинішній Росії можна лише спрогнозувавши обвинувальний вирок і будуючи на цьому захист.

"Спроби вдати процедурний вихід із політично вмотивованої справи є або дурістю, або непрофесіоналізмом, або здачею клієнта", - заявив Фейгін, котрий є одним з адвокатів Надії Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у четвер присяжні на суді у Грозному назвали версію обвинувачення доведеною. Але при цьому заявили, що на поблажливість заслуговує лише Станіслав Клих. Тепер держобвинувачення має оголосити, якого покарання вимагає для українців.

Російське обвинувачення ставить за провину Карпюку та Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону "Вікінг" з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995 року у Грозному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-