Умерову у Криму висунули звинувачення

Умерову у Криму висунули звинувачення

Укрінформ
Заступнику голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерову змінили статус у кримінальній справі, порушеній проти нього кримським управлінням ФСБ РФ, - сьогодні йому висунуто звинувачення.

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедынов після допиту Умерова в кримській ФСБ.

«Ільмі Умерову було пред'явлено постанову про притягнення його як обвинуваченого. У цій постанові більш докладно описується, які фрази все-таки вважають кримінально караними. Але Ільмі-ага наразі відмовився давати будь-які свідчення. На цьому все поки у нас закінчилося. Постанову ми отримали, далі будемо вирішувати по ситуації, як діяти далі», – сказав Курбедінов.

Постанову з обвинуваченням опублікував у Facebook перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

Нагадаємо, 12 травня в будинку Умерова провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд.

Підконтрольна Кремлю прокуратура Криму офіційно заявила про порушення кримінальної справи стосовно Умерова за «сепаратизм».

Раніше Умеров казав, що йдеться про сюжет на кримськотатарському телеканалі АТР (ефір від 19 березня), де, на думку слідчих, він нібито закликав до дій, що "загрожують територіальній цілісності Росії".

Фото: svoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-