Клімкін: Ми повинні розповісти правду про кожного з депортованих кримських татар

Клімкін: Ми повинні розповісти правду про кожного з депортованих кримських татар

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що в пам'ять про депортованих кримських татар суспыльство зобов'язане знати правду про кожного депортованого, особливо зараз, коли Крим тимчасово окупований Росією.

Про це глава МЗС України заявив в інтерв'ю Національному телебаченню Болгарії.

«Ми відзначаємо сумну 72-ю річницю депортації кримських татар. Їх зібрали, завантажили у поїзди та відправили в Сибір і Центральну Азію, не дозволивши взяти з собою навіть особисті речі. Їм не дозволяли ховати у домовинах своїх близьких, які вмирали в дорозі. Ми повинні розкрити правду про кожного з них, особливо зараз, коли Крим тимчасово окупований Росією», - заявив Клімкін.

Глава зовнішньополітичного відомства також нагадав про ініціативу свого болгарського колеги Данієля Мітова, який наполягає на створенні при Раді Європи постійного механізму моніторингу за ситуацією в Криму.

Клімкіна переконаний, що зараз важливо допомагати проукраїнським товариствам, особливо кримським татарам, які піддаються гонінням і арешту в той час, коли неугодні окупантам засоби масової інформації в Криму примусово закриваються.

Нагадаємо: глава українського МЗС брав участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи, на якому головування в Комітеті було передано від Болгарії до Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-