Киян попередили про перебої з гарячою водою

Киян попередили про перебої з гарячою водою

Укрінформ
ПАТ "Київенерго" поінформувало про причини відсутності гарячого водопостачання у житлових будинках міста Києва. Це борги житлово-експлуатаційних об'єднань (ЖЕО), проведення гідравлічних випробувань або ремонтних робіт.

Відповідна інформація розміщена на сайті компанії.

Першою причиною названо відключення ЖЕО за борги.

«За інформацією Державної служби статистики в місті Києві, рівень оплати населенням за житлово-комунальні послуги у 2015 році становить 100%. Це свідчить про те, що абсолютна більшість домогосподарств міста Києва є сумлінними платниками за отримані житлово-комунальні послуги, зокрема за послуги з гарячого водопостачання та центрального опалення», - пишуть в Київенерго.

Тим не менше, за інформацією компанії, нині склалася ситуація, коли низка житлових організацій з різних причин не розраховується» за теплоносій.

«Оскільки до ПАТ «Київенерго» не надходять кошти за теплоносій, компанія не може своєчасно розраховуватися зі своїми постачальниками за спожитий газ, що використовується для виробництва теплоносія. Відповідно, газопостачальні компанії скорочують поставки газу, за який не отримали сплату», - зазначили у Київенерго.

Компанія інформує, що у такому випадку припиняється постачання теплоносія житловим організаціям-боржникам. Внаслідок цього, житлові організації не можуть забезпечити своїх клієнтів (мешканців будинків) гарячою водою. Відновлення гарячого водопостачання відбудеться після погашення боргу житлово-експлуатаційною організацією.

Друга причина, за інформацією компанії, - це планові ремонтні роботи.

«Ремонтні роботи потрібні для підготовки теплових пунктів та котелень до наступного опалювального сезону. У більшості випадків при виконанні ремонту в трубопроводах не повинно бути теплоносія, тому ГВП припиняється. Ремонти проводяться у будні протягом 1-5 днів. У деяких випадках ремонт може відбуватися без відключення ГВП», - йдеться у повідомленні.

Третя причина - це гідравлічні випробування.

«Потрібні для перевірки трубопроводів на наявність «слабких місць» з метою попередження аварійних ситуацій у опалювальний період. Термін відновлення надання послуги становить 2 тижні, окрім будинків, що приєднані до РК «Нивки» у Шевченківському, Подільському та Святошинському районах. Термін відновлення ГВП у цих будинках становить 3 тижні. Такий термін зумовлений тим, що одночасно з гідровипробуаннями проводиться ремонт районної котельні «Нивки», внаслідок чого виробництво теплоносія повністю припиняється», - поінформували у компанії.

У Київенерго також наголосили, що у періоди відсутності гарячого водопостачання компанія не нараховує житловим організаціям обсяги споживання теплової енергії, а житлові організації мають коригувати розрахунки з мешканцями і не стягувати плату за ГВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-