Спецслужби РФ намагаються вербувати українських заробітчан

Спецслужби РФ намагаються вербувати українських заробітчан

Відео
Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації намагалися схилити до державної зради мешканця Тернополя, який виїхав до РФ на заробітки ще підлітком.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Москві під час чергового рейду міграційної служби його затримали за незаконний перетин кордону. Невдовзі хлопця було засуджено до позбавлення волі. До інкримінованого правопорушення суд "додав" ще й нібито угон автомобіля. Відбувши покарання, хлопець переїхав у Іжевськ, влаштувався на роботу. Після подій Революції Гідності його затримали працівники ФСБ та пообіцяли, в разі відмови від співпраці, під будь-яким зручним приводом засудити до значного терміну ув'язнення як рецидивіста", - йдеться у повідомленні.

Куратори з Федеральної служби безпеки поставили перед українцем низку завдань. Насамперед він мав збирати інформацію про дислокацію центрів підготовки українських добровольчих формувань. Також в його обов'язки входив збір установчих даних командирів, чиї підрозділи беруть участь в АТО. Крім того, планувалося використовувати хлопця для організації різного роду провокацій.

Після повернення в Україну юнак відразу ж звернувся до Управління СБ України в Тернопільській області, де і розповів про всі обставини вербування. Ухвалою суду його звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-