На Сумщині вшановували пам'ять жертв комуністичного режиму

На Сумщині вшановували пам'ять жертв комуністичного режиму

Укрінформ
У Сумах біля відкритого торік пам’ятника жертвам політичних репресій за участі представників влади, духовенства, громадськості відбулося вшанування пам’яті співвітчизників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Документально підтверджено, що майже 21 тисяча уродженців та мешканців області постраждали від комуністичного режиму та політичних репресій. Але насправді їх було значно більше. Наразі розроблено новий проект закону про реабілітацію жертв політичних репресій. Він відновить історичну справедливість, адже люди, позбавлені виборчого права, депортовані за національною ознакою також були жертвами політичних репресій”, - зазначив під час заходу краєзнавець, член громадської організації «Меморіал» Микола Карпенко.

Дядька його батька разом із усією родиною репресували за те, що він просто знав німецьку мову і в 1938 році, почувши по радіо виступ Гітлера, почав його перекладати. Після цього випадку дядька разом із дружиною та сином кудись забрали. Більше їх ніхто не бачив.

У своїх виступах учасники мітингу згадували непросту історію появи в Сумах пам'ятника жертвам комуністичних репресій, наголошували на важливості збереження історичної пам'яті та неприпустимості політичних репресій проти кримських татар і українців, до яких нині вдається Російська Федерація на окупованому нею півострові.

По завершенню мітингу священик УПЦ КП відслужив поминальну панахиду за жертвами політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-