NASA зафіксувало

NASA зафіксувало "жахливий" температурний рекорд

Укрінформ
Квітень 2016 року виявився найбільш спекотним за всю історію спостережень.

Про це йдеться у звіті Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору NASA, передає РИА Новости.

"Досі 2016 рік був аномально теплим: відхилення більш як на 1% від середнього показника 1951-1980 років фіксується вже шостий місяць поспіль. Згідно з прогнозами вчених, тенденція до підвищення температури збережеться", - йдеться в повідомленні.

Наступного тижня також будуть опубліковані дані Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, і експерти вважають, що останні 12 місяців поб'ють всі температурні рекорди.

"Це лякає. Я не знаю, що відбудеться далі. Ми розуміли, що Ель-Ніньо (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що впливає на клімат, зокрема, є однією з причин посухи у Венесуелі. - Ред.) вплине на ситуацію, але навряд чи хтось очікував подібний стрибок", - розповів британській газеті The Independent меторолог Ерік Хольтхаус.

За словами Хольтхауса, за останній рік глобальна температура збільшилася на 25% від загального приросту з 1880-х років. Це помітно впливає на навколишнє середовище. За останні 18 місяців близько чверті наявних в океані коралових колоній почали страждати від знебарвлення через окислення і підвищення температури світового океану, стрімко тануть морські льоди.

Метеоролог прогнозує, що рекордно висока температура простоїть від чотирьох до шести місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-