Джамала розповіла про наш біль усьому світові - співвітчизники

Джамала розповіла про наш біль усьому світові - співвітчизники

Укрінформ
Серед мільйонів глядачів, які вболівали за Джамалу, за неї особливо переживали співвітчизники – представники кримськотатарського народу.

Кореспонденти «Укрінформу» поговорили з доктором філологічних наук Севілє Ізідіновою та молодою співачкою Севіль Меметовою.

«Джамала розповіла про наш біль усьому світові! Сьогодні в кожній родині моїх співвітчизників свято! Вона перемогла завдяки своєму чудовому голосу і тому, що хотіла допомогти своєму народові, дуже хотіла. Джамала увійшла не тільки в історію «Євробачення», вона увійшла в історію кримськотатарського народу, що набагато важливіше!» - сказала Севілє-ханум.

За словами Ізідінової, щораз, слухаючи пісню «1944», вона плаче. Намагається стриматися і не може. Кримські татари називають Ізідінову «дівчинкою, яка вижила». Вона народилася 21 травня 1944 року у вагоні, який віз її депортованих батьків в Середню Азію.

Молода співачка Севіль Меметова дивилася «Євробачення», перебуваючи в Туреччині. «Запевняю вас, вся Туреччина вболівала за Джамалу! – сказала Севіль. – Я знаю Джамалу дуже давно – і як оперну співачку, і як джазову. Вона не тільки чудова актриса, вона дивовижна, щира, глибока, чесна людина. Ми йшли до цієї перемоги всією нацією».

Представниця України - Джамала - виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016 з композицією "1944", присвяченій депортації кримських татар у 1944 році. Вона отримала 211 балів від журі, і 323 - за підсумками смс-голосування глядачів. Сума 534 бали вивела її на перше місце у пісенному конкурсі.

Друге місце посіла Дамі Ім з Австралії (пісня "Sound Of Silence") - 511 (320+191). Третє - Сергій Лазарєв з Росії (You are the only one) - 491 (130+361). Таким чином, в наступному році «Євробачення» пройде в Україні. Одного разу Київ уже приймав цей пісенний конкурс, 2005 року завдяки перемозі Руслани на Євробаченні-2004.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-