Уряд РФ схвалив додаткові обмеження на виїзд за кордон

Уряд РФ схвалив додаткові обмеження на виїзд за кордон

Укрінформ
Уряд Росії надав позитивний відгук на пакет поправок до закону про протидію тероризму, якими пропонується запровадити додаткові обмеження для виїзду росіян за межі країни.

Як пише Медуза, якщо закон ухвалять, влада зможе забороняти виїзд із Росії громадянам на підставі підозри у вчиненні злочинів екстремістської спрямованості, тобто в досудовому порядку.

Як випливає з відгуку, уряд не має зауважень до цієї частини документа, лише рекомендував доопрацювати законопроект у частині, що стосується зберігання інформації операторами зв'язку.

У першому читанні Держдума розгляне поправки до закону про тероризм 13 травня.

Нагадаємо, нині провайдери зобов'язані протягом трьох років зберігати інформацію про абонентів оператора зв'язку і надані послуги. Законопроектом пропонується зобов'язати операторів зв'язку зберігати дані про «факти прийняття, передачі, доставки та (або) обробки голосової інформації і текстових повідомлень, включаючи їх зміст, а також зображення, звуки або інші повідомлення користувачів». На думку уряду, ця частина документа «потребує коригування у бік його зменшення».

Фото: zn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-