У Росії порушили ще одну справу проти побитого в колонії опозиціонера

У Росії порушили ще одну справу проти побитого в колонії опозиціонера

Укрінформ
В Архангельській області РФ на побитого в колонії до перелому хребта опозиціонера Сергія Мохнаткіна прокуратура завела нову справу за статтею «Дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства».

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на прес-службу регіональної прокуратури.

«Встановлено, що Мохнаткін 4 березня, який не бажав виконувати законні вимоги співробітників адміністрації колонії, після застосування до нього заходів фізичного примусу з боку співробітників УФСІН, вдарив одного з них в обличчя, завдавши фізичного болю», - повідомили у відомстві.

 Матеріали кримінальної справи із затвердженим обвинувальним висновком направлено до Котласького міського суду для розгляду по суті.

Це вже друга кримінальна справа на Мохнаткіна за той час, що він відбуває покарання. Раніше на нього завели справу за 319-ю статтею (образа представника влади). Потерпілим виступив начальник загону, в якому містився опозиціонер. За словами адвоката Мохнаткіна, на час суду його спробували етапувати в СІЗО, він зажадав письмового розпорядження про переведення, отримавши відмову, він ліг на підлогу, щоб перешкодити перевезенню. За словами Мохнаткіна, за це його побили шестеро співробітників колонії. 17 квітня з'явилася інформація, що у Сергія Мохнаткіна діагностували компресійні переломи першого і другого поперекових хребців.

Сергій Мохнаткін став опозиціонером випадково. 2010 року його уперше було засуджено за нібито участь у несанкціонованому мітингу на Тріумфальній площі в Москві 31 грудня 2009 року. За версією слідства, він був поміщений в автозак, де напав на поліцейського і завдав йому тілесні ушкодження. Сам Мохнаткін стверджував, що учасником мітингу не був, просто проходив повз і заступився за жінку, яку били міліціонери під час розгону мітингуючих. У ході процесу суддя Тверського суду Москви видалила з процесу 9 свідків захисту під приводом того, що вони є зацікавленими особами. З тих пір Сергій Мохнаткін дійсно став опозиційним діячем, учасником акцій протесту, неодноразово отримував нові терміни ув'язнення.

Фото: www.ridus.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-