Адвокати Коцаби подадуть апеляцію

Адвокати Коцаби подадуть апеляцію

Укрінформ
Адвокати блогера Руслана Коцаби обіцяють оскаржити вирок суду, який виніс їх підзахисному покарання у вигляді 3 років і 6 місяців в'язниці за підрив мобілізаційної кампанії в Україні.

Про це в Івано-Франківську після судового засідання поінформував адвокат Коцаби Ігор Сулима, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вирок суду будемо апелювати і наполягати, що покарання за статтею 114 ККУ на 3 роки і 6 місяців є незаконним», - повідомив Сулима.

За його словами, заяву до апеляції адвокати мають намір підготувати до кінця місяця. Сам Коцаба стверджує, що він не винен і на його місці може бути кожний.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Івано-Франківський міський суд озвучив вирок у справі Руслана Коцаби. В опосередкованому  заклику Коцаби відмовитися від мобілізації суд побачив перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період і покарав за це Коцабу на 3 роки і 6 місяців. Також, суд повернув кошти та речі блогера, які були вилучені у нього під час обшуку.

Термін перебування  Коцаби в СІЗО, а це майже 15 місяців, суд зарахує у  строк покарання з розрахунку 1 день за 2.

Минулого року Коцаба оприлюднив відеозвернення до Президента України «Я проти мобілізації» і закликав українців відмовлятися від служби у ЗСУ. СБУ звинуватила Коцабу в державній зраді і відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.111 та ч.1 ст.114-1 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-