До цькування В'ятровича причетні російські спецслужби – нардеп

До цькування В'ятровича причетні російські спецслужби – нардеп

Укрінформ
До кампанії з дискредитації директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича були залучені навіть деякі західні ЗМІ.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький в коментарях журналістам, повідомляє прес-служба "НФ".

"За словами представника фракції "Народний фронт", до кампанії з дискредитації директора Інституту національної пам'яті залучені навіть деякі західні ЗМІ, в яких були розміщені публікації з використанням непідтвердженої інформації та з некоректними посиланнями на думки нібито "відомих істориків", які насправді виявилися активними діячами лівих чи проросійських рухів", - зазначається у повідомленні.

Княжицький також заявив, що цих форм тиску на директора Інституту національної пам'яті є дуже багато. "Зокрема, представники деяких політичних сил в Україні подали на нього до суду. Я абсолютно переконаний, що роль російських спецслужб та російської держави в компрометації В'ятровича дуже велика. Саме тому фракція " "Народний фронт" його підтримує і буде підтримувати надалі", - наголосив народний депутат.

На його думку, "ми 25 років не розвиваємося, тому що не можемо побудувати ефективну країну через те, що маємо проблеми із самоідентифікацією і розумінням того, що є добре, що погано і де проходить межа між ними, в тому числі межа в історичній правді".

"Українці, на жаль, все життя були колонією і навіть ідеологічною колонією протягом останніх 25 років. Коли ми маємо вулиці та міста, названі іменами вбивць українського народу – це ненормально! Це нормального громадянина не виховає. Тому я абсолютно переконаний, що те, що робить Володимир В'ятрович - це вкрай корисно і необхідно для української держави", - наголосив Княжицький.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер ухвалила чергову постанову про перейменування деяких населених пунктів у рамках процесу декомунізації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-