У день народження Надії Савченко в Харкові запустили в небо 35 повітряних куль

У день народження Надії Савченко в Харкові запустили в небо 35 повітряних куль

Укрінформ
Тридцять п'ять повітряних куль запустили в небо на площі Свободи в честь дня народження української льотчиці Надії Савченко, незаконної засудженої в Росії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів координатор харківського Євромайдана, журналіст Володимир Чистілін.

"Акція відбулася прямо біля агітаційного намету волонтерів "Все для перемоги", встановленого на площі навпроти Харківської облдержадміністрації. Зібралося кілька десятків людей - в українських вишиванках, з жовто-блакитними стрічками, квітами і повітряними кулями. Ці кулі - їх рівно 35 - та запустили в небо, вітаючи Надію з 35-річчям", - зазначив Чистілін.

За його словами, це не політична акція.

"Люди прийшли підтримати Надію, як приходили до Генконсульства РФ у Харкові в дні судилища над нею і в день оголошення вироку. Для багатьох - і про це люди говорили на площі - Надя стала символом країни, чимось на зразок герба або прапора. У день народження ми хотіли привітати її не тільки, як борця, а й як людину, як жінку, побажати їй здоров'я і швидкого повернення на Батьківщину", - додав Чистілін.

За його словами, після запуску куль учасники акції написали привітання Надії на аркушах ватману, які будуть передані її рідним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-