Сертифікатам ЗНО збільшать

Сертифікатам ЗНО збільшать "термін придатності"

Укрінформ
З 2016 року сертифікати ЗНО можуть бути дійсними впродовж 2-3 років.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання уряду в середу, передає прес-служба МОН. 

"Зараз напрацьована така методологія зовнішнього незалежного оцінювання, коли можна говорити про те, що сертифікати ЗНО можуть бути дійсними впродовж 2-3 років", - повідомила міністр. 

Гриневич зазначила, що в останні роки випускникам потрібно було щороку здавати зовнішнє незалежне оцінювання, адже до вищого навчального закладу приймали лише за сертифікатами року вступу. «Це було пов'язано з відсутністю методики, яка б дозволяла порівняти сертифікати різних років. Тепер така можливість буде, і сертифікат буде дійсний не менше двох років», - пояснила міністр.

Окрім того, вона поінформувала, що сьогодні 132 тисячі українських випускників взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з математики. У ЗНО з української мови та літератури взяло участь 267 тисяч дітей, що склало 95 відсотків від тих, хто зареєструвався, при цьому, за результатами наразі подано лише дві апеляції.

Гриневич підкреслила, що випускники з Донбасу матимуть змогу взяти участь у ЗНО під час додаткової сесії, або ж, якщо парламент проголосує відповідний закон, зможуть вступати за окремою процедурою до окремих вищих навчальних закладів на Донеччині та Луганщині, насамперед тих, які були евакуйовані з не контрольованих Україною територій.

Як повідомлялось, основна сесія ЗНО проходить з 5 травня по 17 червня, а додаткова триватиме з 14 червня по 4 липня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-