У Каннах запровадили безпрецедентні заходи безпеки

У Каннах запровадили безпрецедентні заходи безпеки

Укрінформ
Через 6 місяців після терактів у Парижі та в умовах дії надзвичайного стану французька влада запровадила безпрецедентні заходи безпеки під час проведення 69-го Каннського фестивалю.

Про це у Каннах заявив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев, особисто перевіряючи готовність сил безпеки та правопорядку діяти в умовах масових публічних заходів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми (уряд) оголосили виняткову мобілізацію з метою гарантування безпеки перед викликами, які зараз найбільш імовірні, ніж будь-коли. У місті працюватимуть кілька сотень правоохоронців. Групи саперів проводитимуть щоденні перевірки у Палаці фестивалів та інших приміщеннях», - заявив він.

Крім того, за безпекою стежитимуть понад 400 приватних охоронців, найнятих організаторами кінофестивалю. Вони контролюватимуть доступ до Палацу фестивалів, "озброєні" металошукачами, детекторами вибухівки тощо. За словами міністра, довкола місць скупчення людей запроваджено «безтранспортну» зону безпеки. Акваторію Середземного моря патрулюватимуть спеціально створені мобільні групи правоохоронців та сил берегової охорони. «Засоби спостереження будуть значно посилені, також будуть виділені спеціальні засоби перехоплення», - сказав міністр.

Усі дії правоохоронців координуватимуться з оперативного командного пункту, розгорнутого в Каннах. «Цей єдиний командний центр для всіх силових структур був створений в минулому році - через чотири місяці після нападу на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo та кошерного супермаркету у Парижі», - зазначив Казнев. За його словами, особливий виклик для поліції становить оптимізація роботи з огляду на глобальний вимір кінофестивалю. Для цього поліція на регулярній основі проводить додаткові заходи контролю, у т.ч. випадкові рейди та обшуки.

Для запобігання терактам міська влада залучила чотирьох найдосвідченіших експертів у галузі боротьби з тероризмом, у т.ч. колишнього високопоставленого керівника одного з ізраїльських підрозділів антитерору. Усі вони заздалегідь провели перевірку в місті, виявляючи вразливі місця, та віддали відповідні розпорядження. Крім того, правоохоронці провели кілька тренувань на випадок виникнення терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-