У ЦВК розказали, як

У ЦВК розказали, як "безпрецедентно" вибивають довідку про смерть Єремеєва

Укрінформ
Центральна виборча комісія як мінімум двічі зверталася до Мінюсту та до Верховної Ради з проханням надати копію свідоцтва про смерть народного депутата Ігоря Єремеєва. Через цю довідку і виникає затримка з виборами в окрузі № 23.

Про це сказав сьогодні у розмові з кореспондентом Укрінформу, коментуючи ситуацію з неможливості провести вибори в окрузі, керівник прес-служби ЦВК Костянтин Хівренко.

«ЦВК як мінімум двічі зверталася до Мінюсту і як мінімум двічі зверталась до Верховної Ради, щоб вони надали копію свідоцтва про смерть Єремеєва. Від них надходила відповідь, що вони не мають цих документів», - сказав Хівренко.

За його словами, ЦВК робила більше, ніж мала зробити, «бо ця копія свідоцтва про смерть мала автоматично зайти до нас, але цього зроблено не було, тому ЦВК пішла на безпрецедентні заходи і двічі зверталася до Верховної Ради і Мінюсту з цього питання», - підкреслив Хівренко.

Як повідомлялося, Ігоря Єремеєва виключили зі списків народних депутатів відповідно до акту реєстру міста Цюріха, де знаходиться клініка, в якій помер Єремеєв. У цьому контексті Хівренко зауважив, «що Верховна Рада до певної міри ввела в оману ЦВК, коли та у свій час надсилала відповідний запит до Верховної Ради (щодо надання копії свідоцтва про смерть - ред.).

Напередодні голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що ЦВК готова оголосити вибори в окрузі Єремеєва - як тільки буде довідка про його смерть. Охендовський повідомив, що такі вибори в разі надання свідоцтва можна буде призначити на 17 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-