На День Перемоги у ході сутичок травмовані шестеро правоохоронців

На День Перемоги у ході сутичок травмовані шестеро правоохоронців

Укрінформ
Сьогодні, 9 травня, порядок в Україні забезпечують 16 500 поліцейських та близько 1600 бійців Нацгвардії. По всій Україні відбулося понад дві тисячі заходів, присвячених відзначенню 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, йдеться на сайті МВС.

«З метою уникнення провокацій та конфліктів 27 громадян затримано та доставлено до органів поліції. У ході сутичок травмовано шістьох правоохоронців», - додав Сергій Яровий. 

Правоохоронцями було вилучено два газових пістолета, газові балончики, ножі та електрошокові пристрої. 

"Станом на 16:00 органами слідства відкрито два кримінальні провадження: одне - за ст. 436-1 «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів», а друге - ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. Стосовно двох громадян, які були затримані у Києві біля станції метро «Арсенальна», наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» Кримінального кодексу України" - йдеться в повідомленні.

Яровий підкреслив, що правоохоронці продовжують нести службу у посиленому режимі та тримати ситуацію під контролем у рамках чинного законодавства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-