З перемогою над Гітлером війна для українців не закінчилася - звернення

З перемогою над Гітлером війна для українців не закінчилася - звернення

Укрінформ
Навіть після перемоги над нацизмом у Європі, українці продовжували боротьбу за власне існування проти деспотичного радянського режиму.

Про це йдеться у зверненні Конгресу українців Канади з приводу 71-річниці перемоги у Другій світовій війні.

«Перемога над нацистською Німеччиною не принесла ні миру, ні свободи Україні. Війна Сталіна проти українців тривала ще кілька років, протягом яких українців продовжували вбивати, ув’язнювати та депортувати до ГУЛАГу лише за їх прагнення вільного життя», - зазначили у Конгресі.

В українській організацій нагадали, що сучасний уряд РФ намагається відбілити злочини СРСР та Сталіна, транслюючи через підконтрольні пропагандистські медіа «лише твердження про перемогу, а не страждання мільйонів людей». «Не можна забувати, що Друга світова війна почалася із німецько-радянського розчленування Польщі, а також, що 1945 рік приніс чотири десятиліття жорстокої окупації для Балтійських країн, України, Грузії та інших раніше окупованих народів», - наголосили у Конгресі українців Канади.

У зверненні наголошується, що подвиг ветеранів Другої світової надихав покоління, яке врешті вибороло незалежність України: «Хоча свободу та незалежність Україна здобула лише через чотири десятиліття після завершення Другої світової війни, хоробрі чоловіки та жінки, які боролися та помирали за Україну під час та після Другої світової, надихнули покоління, яке врешті-решт спромоглося повернути Україні свободу».

Додамо, що через службу у Збройних Силах під час Другої світової війни пройшло близько мільйона канадців, з яких майже 50 тис мали українське коріння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-