Яценюк нагадав: Найстрашніша з війн почалася з марень про світову велич

Яценюк нагадав: Найстрашніша з війн почалася з марень про світову велич

Укрінформ
Україна бореться нині не лише за свою свободу і гідність, а й за відвернення трагедії, що вразила людство у ХХ столітті.

Про це наголосив у Фейсбуці лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк в День пам’яті і примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Ми не забудемо, з чого і як почалася Друга світова. Ми віримо, що не лише Україна, але і весь світ виніс з неї уроки. Що світова солідарність зупинить агресора, який дедалі частіше брязкає зброєю і вихваляється ядерною дубиною", - зазначив він.

За словами Яценюка, "кожна п’ядь нашої землі і саме наше сьогодення викуплені до життя страшною ціною".

"Пам'ять про вісім з половиною мільйонів синів і доньок України, які полягли на фронтах, були замучені і замордовані на окупованих територіях – одна з найбільш героїчних і скорботних сторінок світової історії. Ця пам'ять – священна. Ми не дозволимо сплюндрувати її", - підкреслив він.

"Ми не забули, що найстрашніша з війн у світовій історії почалася з кампанії нестримної брехні, з марень про світову велич, з наруги над міжнародним правом, з територіальних загарбань", - додав Яценюк.

Політик підкреслив, що Україна, яка бореться нині проти російського вторгнення, "б’ється не лише за свою свободу і гідність, але й за відвернення трагедії, яка вразила людство у ХХ столітті, за мир, справедливість, за фундаментальні людські права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-