Нацархів презентував документи про боротьбу ОУН-УПА з гітлерівцями

Нацархів презентував документи про боротьбу ОУН-УПА з гітлерівцями

Укрінформ
У читальному залі Національного архівного фонду України «Пам'ять про війну. Архівні сторінки...» вперше  презентовано документи, що підтверджують боротьбу ОУН-УПА з гітлерівською Німеччиною у часи Другої світової війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на величезний супротив, незважаючи на величезну кількість судів, комуністична партія була заборонена на найвищому законодавчому рівні. Я сподіваюся, це так само дасть нам можливість, розв'яже нам руки, щоб подивитися на події Другої світової війни  з іншої точки зору", - сказала на церемонії відкриття виставки заступник міністра юстиції Ганна Онищенко.

Вона додала, що про це треба говорити не тільки тоді, коли ми говоримо про свято Перемоги чи надаємо якісь соціальні пільги від держави. "Про це треба пам'ятати завжди", - переконана Онищенко.

Разом з цими документами також уперше було показано лист Хрущова до Сталіна за 20 листопада 1944 року. Цей лист, за словами Онищенко, важливий тим, що «війна ще не закінчилася, ще не було зрозуміло, з якими результатами вона буде закінчуватись, а керівництво держави намагалося ділити землі і приєднати ті території, які зараз відносяться до Польщі, до Радянського Союзу».

На виставці також відбувся показ 2 кінофільмів на основі кінохронік Другої світової війни, в тому числі  фільму «Солдатські вдови» 1983 року режисера Володимира Артеменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-