Тарифи на воду віднині нараховують по-новому

Тарифи на воду віднині нараховують по-новому

Укрінформ
Набрав чинності порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послух.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Порядок формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 10.03.2016 №303, 6 травня офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України" за №33, ст. 1318. Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування", - йдеться у повідомленні.

Із документом можна ознайомитися за посиланням.

Зазначений Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для ліцензіатів НКРЕКП з централізованого водопостачання та водовідведення, а також встановлює для них єдиний і неупереджений підхід до розрахунку цих тарифів.

Слід зазначити, що саме при формуванні тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) включаються витрати на проведення робіт з періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку холодної води для мешканців багатоквартирного житлового фонду, у тому числі на їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, а також витрати на формування обмінного фонду засобів обліку холодної води. Це дасть можливість мешканцям багатоповерхівок, при встановлених тарифах, робити повірку та ремонт лічильників холодної води без додаткової плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-