Бійці АТО зможуть лікуватися в санаторіях разом із сім'ями

Бійці АТО зможуть лікуватися в санаторіях разом із сім'ями

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який посилює соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей, зокрема, щодо супроводження військових при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах. Відповідний закон був проголосований Верховною Радою 12 квітня 2016 року.

Про це повідомляє у середу прес-служба Глави держави.

"Президент України підписав Закон України №1079 - VIII "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо супроводження військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах", - йдеться у повідомленні.

Так, закон уточнює порядок реалізації військовослужбовцями права на продовження їх лікування у санаторно-курортних закладах, куди їм надається безоплатна путівка після стаціонарного лікування в госпіталях.

Крім того, закон встановлює, що особам, які супроводжують військовослужбовця, направленого до санаторно-курортного закладу для продовження лікування після лікування в госпіталі, надається право на отримання путівки на безоплатній основі без права на лікування. При цьому передбачається, що особою, яка супроводжує військовослужбовця до санаторно-курортного закладу, не може бути інвалід І групи та особа, яка не досягла 16-річного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-