Рідні заручників написали листа в УПЦ МП: Віра - це не свічки ставити

Рідні заручників написали листа в УПЦ МП: Віра - це не свічки ставити

Укрінформ
Дружини та матері українських заручників звернулися до керівництва Православної церкви Московського Патріархату з проханням посприяти звільненню їх рідних.

Про це повідомила перший віце-спікер парламенту, уповноважена Президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, йдеться на сайті БПП.

"Мами і дружини направили відкритого листа до настоятелів Православної церкви МП з одним проханням: нагадати тим, від кого залежить звільнення заручників, що віра - це не свічку в церкві поставити на свято. Це милосердя. Це дотримання заповіді: не збреши. Це вчинок. Це гуманізм і людяність", - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що рідні заручників найбільше мріяли зустріти світле свято Воскресіння Христового вже зі своїми хлопцями. "Ці згорьовані жінки щиро вірили, що якщо всі сторони у переддень Паски публічно пообіцяли звільнити заручників – то так і буде..."

Як повідомлялося, у п'ятницю у Мінську не вдалося домовитися про обмін полоненими. Українська сторона пропонувала здійснити обмін 50 (сепаратистів) на 25 (українських полонених).

За останніми даними СБУ, на окупованій території Донбасу і в Росії нині перебувають 126 українських заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-