Ветеранам збільшили допомогу до 9 Травня

Ветеранам збільшили допомогу до 9 Травня

Укрінформ
З нагоди Дня перемоги 9 травня учасники війни отримають з державного бюджету по 400 грн, а сім'ї загиблих - по 500 грн.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що не тільки у ці дні ветерани мають відчувати турботу і тепло наших сердець. Я вважаю, що наш обов'язок сьогодні підтримати фінансово цих людей. Зрозуміло, що 170 грн, які були передбачені - це було недостатньо. І тому ми знайшли ці резерви і 400 грн кожен має отримати. Я вважаю, що це буде наш невеликий внесок", - сказав Гройсман.

Так, на засіданні уряду було ухвалено постанову про збільшення розмірів щорічної разової грошової допомоги до 9 травня деяким категоріям громадян, зокрема, ветеранам. Раніше мінімальний розмір допомоги для осіб, які мають статус учасника війни, становив 170 грн. Незначна сума також передбачалася для сімей загиблих. Їм загалом мали виплатити 465 тис. грн. До першої категорії в Україні належить 597,5 тис. осіб., а до другої - 217 тис. 848.

Завдяки ухваленій постанові учасники війни тепер отримають по 400 грн, а сім’ї загиблих - по 500 грн. Для цього із держбюджету виділять 161 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-