Нові партії вакцин будуть доставлені в Україну на початку червня

Нові партії вакцин будуть доставлені в Україну на початку червня

Укрінформ
Нові партії вакцин БЦЖ, дифтерії-правця, сказу і гепатиту Б будуть доставлені в Україну на початку червня.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже поставлено 277 тис. доз вакцини від кору, краснухи, паротиту, які найближчим часом будуть розвозитись по регіонах. Зараз проходять реєстрацію вакцини БЦЖ, дифтерія-правець, від сказу і гепатиту Б. Ми очікуємо зараз підтверджуючі матеріали від Всесвітньої організації охорони здоров’я, оскільки ці вакцини є перекваліфіковані (перекваліфікація - одна з умов участі в закупівлях ліків через міжнародні організації – ред). Як тільки ми отримаємо відповідь від ВООЗ, процес реєстрації вакцин буде завершено. Я сподіваюся, що до кінця травня - на початку червня всі ці вакцини будуть поставлені в Україну», - сказав Перегінець.

За його словами, вакцини поставляє ЮНІСЕФ. Країни їх походження різні. Наприклад, вакцина БЦЖ -  виробництва канадської компанії, дифтерія-правець – індійського походження. «Всі вакцини є високої якості, перекваліфіковані ВООЗ, і закупляються ЮНІСЕФ для великої кількості країн», - сказав заступник міністра.

Перегінець уточнив, що на закупівлю цих препаратів для щеплень було виділено з держбюджету більше 500 млн гривень, і дещо вдалося зекономити.  «Тільки на вакцинах проти гепатиту Б, кору, краснухи, паротиту і БЦЖ нам вдалося зекономити, за попередніми даними від ЮНІСЕФ, близько 2,5 млн доларів, які будуть перенаправлені на додаткову закупівлю вакцин, яких не вистачає», - зазначив він.

Заступник міністра додав, що  ЮНІСЕФ додатково виділив більше 200 тис. доларів, аби забезпечити «холодовий ланцюг» і доставку ліків до всіх закладів охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-