Лутковська просить звільнити Киву

Лутковська просить звільнити Киву

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з пропозицією звільнити начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллю Киву.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з пропозицією ухвалити адекватне рішення щодо звільнення із займаної посади начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллі Киви", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках покладених на уповноваженого Верховної Ради України з прав людини функцій зі здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, Валерія Лутковська вже зверталася до голови Національної поліції України з проханням вжити заходів для припинення недотримання Іллею Кивою принципів, на яких будується діяльність правової держави, та недопущення їх порушення у майбутньому.

У свою чергу, омбудсмен у своєму зверненні до Арсена Авакова акцентує увагу на непоодиноких публічних проявах дискримінаційної поведінки Іллі Киви.

"У соціальній мережі Facebook Кива І.В. активно висвітлює свою діяльність на посаді начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Відповідно, всі його висловлювання та розміщена ним на вказаному інтернет-ресурсі інформація вважаються офіційними, тобто такими, що ілюструють позицію конкретного органу влади у тій чи іншій ситуації. Як відомо, така діяльність Киви І.В. вже давно породила у суспільстві негативну реакцію та обурення, яке посилюється відсутністю адекватної реакції з боку керівництва цієї посадової особи", - йдеться у зверненні омбудсмена.

Лутковська закликала Арсена Авакова "взяти до уваги описані вище факти, пов’язані із діяльністю Киви І.В., врахувати положення міжнародно-правових актів, якими керується вся європейська спільнота, та ухвалити адекватне рішення щодо Киви І.В. за результатами розгляду документів, поданих Вам головою Національної поліції України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-