У Нацгвардії пояснили наявність артилерійських підрозділів

У Нацгвардії пояснили наявність артилерійських підрозділів

Укрінформ
Артилерійські підрозділи, які має у своєму складі Національна гвардія України, створювалися практично з нуля, починаючи з літа 2014 року, виходячи з реального бойового застосування частин і підрозділів, вони довели свою необхідність і будуть активно розвиватися у майбутньому.

Про це під час брифінгу в Укрінформі розповів  начальник відділу артилерії управління бойового забезпечення Головного управління НГУ полковник Юрій Іванущенко.

"Відповідно до змін, які були прийняті у грудні 2015 року до Закону про Національну гвардію, НГ виконує практично на 80 відсотків ті самі завдання, що й Збройні Сили. До цього додаються завдання з охорони громадського порядку та важливих об'єктів. Але при цьому Національна гвардія має також функції з прикриття державного кордону, нейтралізації незаконних збройних формувань», - сказав Іванущенко.

Він зауважив, що у 2014-2015 роках артилерійські підрозділи НГ виконували завдання з прикриття бойових частин у тісній взаємодії із Збройними Силами України, їх якісна бойова робота отримала високу оцінку з боку військових «колег».

Виходячи з такого позитивного досвіду командування  Національної гвардії підтримує ідею подальшого розвитку артилерійських підрозділів та їх всебічного забезпечення.

«Нині ми відчуваємо нестачу особового складу. У нас є як солдати строкової служби, так і військовослужбовці, що призвані за мобілізацією. Багато з них приймають рішення та за власним бажанням залишаються на службі. І це не випадково. Ми докладаємо зусиль, щоб наші артилерійські підрозділи були укомплектовані на 100 відсотків військовослужбовцями за контрактом, що дасть змогу якісно навчити цей особовий склад і нарощувати фахові показники», - зазначив офіцер.

Він утримався від конкретизації кількості озброєння, яке має у розпорядженні Національна гвардія, але зауважив, що мова йде про широкий спектр зброї, від мінометів до самохідних гаубиць. «У нас достатня  кількість артилерійських підрозділів, які можуть забезпечити виконання тих завдань, які покладені  на підрозділи оперативного призначення Національної гвардії», - наголосив полковник Іванущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-