У Бахмуті судять добробатівців: звинувачують у трьох десятках злочинів

У Бахмуті судять добробатівців: звинувачують у трьох десятках злочинів

Укрінформ
У Бахмуті судять шістьох колишніх бійців добровольчого батальйону, яких підозрюють у скоєнні 28 злочинів. Донецька поліція попередила, що готова забезпечити публічну безпеку у разі виникнення позаштатних ситуацій.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області (http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/1897506).

«Чергове засідання Донецького апеляційного суду за цією справою розпочалось у Бахмуті. Ми отримали інформацію, що на підтримку підозрюваного до Бахмуту приїхали близько 20 чоловік на чолі з одним з народних депутатів. У разі звернення суду поліція готова забезпечити публічний правопорядок під час засідання», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Він нагадав, що на початку року поліцією були встановлені та затримані шестеро жителів Запорізької, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Івано-Франківської областей, які з липня 2014 року певний час перебували у лавах одного з добровольчих батальйонів та знаходились у зоні АТО. Їх звинувачують у причетності до низки тяжких злочинів: викрадення людей, розбійних нападів, угонів, вимагання.

За місцем мешкання затриманих (за межами Донеччини) поліцейськими вилучена зброя та боєприпаси, ювелірні вироби, комп'ютерна техніка та інші цінності, викрадені у потерпілих. Встановлені та вилучені автомобілі, якими незаконно заволоділи добробатівці,  частину з яких встигли продати до інших областей України.

Попередні судові засідання в цій справі проходили у напружені обстановці. 15 березня 2016 року у м. Бахмуті у зв'язку з блокуванням суду та погрозами під час судового засідання апеляційний суд Донецької області звернувся до ГУ Нацполіції в області. Щоб забезпечити публічну безпеку під час судового розгляду, втрутится в ситуацію довелося бійцям батальйону спецпризначення.

Однак, суддям, які під час розгляду справи залишили підозрюваних під арештом, надійшли погрози, про що вони офіційно заявили в поліцію. Наразі звернення зареєстроване, відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 376 «Втручання в діяльність судових органів» Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-