Поліція затримала дві групи бурштинових браконьєрів

Поліція затримала дві групи бурштинових браконьєрів

Фото
Укрінформ
На Житомирщині поліція затримала сімох місцевих жителів, які організували незаконні копальні в Олевському районі. Вилучено бурштин та обладнання, за допомогою якого його видобували. 

Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області. 

"Уночі 26 квітня працівники спеціальної рейдової групи, до складу якої увійшли працівники Управління захисту економіки Нацполіції в області, спецпідрозділу ГУНП та місцеві поліцейські, виявили в лісовому масиві неподалік села Андріївки в Олевському районі чотирьох чоловіків, які саме налагодили видобування бурштину. Використовуючи водяний насос, вони розмивали грунт, аби дістати «сонячне каміння». Як з’ясувалось, нелегальними старателями є двоє місцевих жителів та двоє жителів  Лугинського району", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вилучили мотопомпу, пожежні рукави, водозабірний шланг, металевий шрайбер та металеві палиці.

Одночасно неподалік від попереднього місця незаконного видобутку поліцейські затримали ще трьох нелегальних старателів. Вони також за допомогою мотопомпи видобували цінне каміння.

"З’ясувалося, що бурштиношукачами є троє жителів с. Сущан Олевського району, віком 15-16 років. Хлопці встигли видобути близько 35 г каміння" , - уточнює прес-служба відомства.

Із місця події поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави, водозабірний шланг, металевий шрайбер та палки, сачки і каміння, за зовнішніми ознаками схоже на бурштин. Після проведення документування події, юнаків передали їх батькам.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-