Мітинг на Волинській митниці закінчився кримінальними провадженнями

Мітинг на Волинській митниці закінчився кримінальними провадженнями

Укрінформ
Поліція відкрила відразу декілька проваджень у зв'язку з інцидентом на Волинській митниці.

Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Нацполіції у Волинській області.

"Слідчі Любомльського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального Кодексу України за інцидентом, який стався сьогодні на Волинській митниці Державної фіскальної служби в селі Римачі Люмобльського району. Поліція також проводить розслідування за фактами подій, які відбулися цього дня на Волинській митниці, кримінальне провадження за ст.341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України", - поінформували у поліції.

За даними правоохоронців, сьогодні близько 20 невстановлених осіб у капюшонах та балаклавах проникли в приміщення Волинської митниці ДФС. Чоловіки, пошкодивши двоє дверей, пройшли до кабінету керівника митниці. Працівники поліції намагалися завадити скоєнню протиправних дій і змушені були двох осіб взяти у кайданки.

Відомості за цими фактами внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, 25 квітня близько 100 чоловік перекрили рух автотранспорту на автодорозі М-07 сполученням Київ-Ковель-Державний кордон у селі Старовойтове Любомльського району, що майже за півкілометра від міжнародного автопереходу «Ягодин». За три годину рух транспорту було відновлено. Проте учасники безстрокової акції перемістилися до адміністративної будівлі Волинської митниці Державної фіскальної служби, що в селі Римачі Любомльського району.

У зверненні до голови ОДА Володимира Гунчика та керівника СБУ в області Юрія Фелонюка в.о. начальника Волинської митниці Олександр Шавлак заявив, що мітингувальники силою проникли в адмінприміщення митниці, зруйнували пропускний турнікет, виламали вхідні двері приймальної та двері робочого кабінету начальника митниці.

На Волинській митниці уже понад три тижні триває безстрокова акція,  організована громадськими активістами та місцевими підприємцями. Їхня головна вимога - звільнити виконувача обов'язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.

За даними місцевих ЗМІ, на Волинській митниці виникла криза через реформи нового керівника. Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов'язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Зокрема, багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а місцевих спеціалістів попередили про скорочення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-