Порошенко нагородив 219 героїв АТО

Порошенко нагородив 219 героїв АТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про нагородження 219 військовослужбовців, серед яких 11 - посмертно.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Так, орденом Б.Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено полковника Олексія Дроздова, начальника штабу – першого заступника командира військової частини – польова пошта В3950. 12 серпня 2014 року полковник Дроздов, командуючи батальйоном територіальної оборони, особисто очолив штурм населеного пункту Буловинське, поблизу Дебальцевого Донецької області. Своїми умілими діями Дроздов забезпечив успішне виконання бойової операції, і, під постійним вогневим ураженням супротивника, було звільнено зазначений населений пункт. Під час штурму, перебуваючи на бойовій машині, отримав спочатку вогнепальне поранення, а потім - осколкове поранення стопи.

Серед відзначених орденом "За мужність" ІІІ ступеня - старший сержант Олексій Болдирєв (посмертно), який був головним сержантом механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А1302. З 14 жовтня 2014 року брав участь у обороні Донецького аеропорту. 29 жовтня 2014 року під прицільним снайперським вогнем встановив прапор України на метеовежі Донецького аеропорту. Протягом грудня 2014 року, в умовах неможливості забезпечення бійців, які утримували термінал аеропорту, через шквальний мінометний та артилерійський вогонь Болдирєв у руках носив боєприпаси з метеовежі. 9 грудня 2015 року під час виконання бойового завдання в районі Опитного отримав вибухову травму, несумісну з життям.

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня також нагороджено солдата Олега Бондарчука (посмертно). Він був стрільцем-санітаром відділення охорони взводу охорони роти охорони 40 батальйону територіальної оборони. З серпня 2014 року перебував на опорному пункті №4004 в районі с. Покровки Донецької області, задачею якого була відсіч ворожих сил, що заходили на територію України з території Росії для допомоги незаконним військовим формуванням. 29 серпня 2014 року наші військовослужбовці прийняли бій і відбили напад терористів на опорний пункт, який зазнавав систематичних мінометно-артилерійських обстрілів. У ході бою Бондарчук отримав поранення, несумісне з життям.

Медаллю "Захиснику Вітчизни" нагороджено сержанта Ігоря Галімона – старшого розвідника групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення військової частини польова пошта В2336. Він проявив сміливість та рішучість під час ведення боїв з 24 серпня 2014 по 2 вересня 2014 року в районі м. Іловайська. У складі підрозділу мужньо відбивав напади сепаратистів, незважаючи на постійні артилерійські та мінометні обстріли з боку противника, брав участь у прориві з оточення, знищенні бронетехніки та живої сили противника у складі підрозділу поблизу населеного пункту Новокатеринівка. Надавав першу медичну допомогу пораненим. Під час виходу з оточення отримав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-