"Митний" протест: на Волині активісти перекрили міжнародну трасу

Укрінформ
На Волині близько сотні активістів перекрили рух на автодорозі М-07 сполученням Київ-Ковель-Державний кордон у селі Старовойтове, що майже за півкілометра від міжнародного автопереходу «Ягодин».

Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області.

"Учасники акції безперервно рухаються пішохідним переходом із гаслами. Поліція забезпечує охорону громадського порядку", - зазначили правоохоронці.

Вони уточнили, що акція санкціонована, організована з ініціативи громадського об’єднання «Волинські патріоти». Її учасники в такий спосіб висловлюють невдоволення щодо призначення на посаду нового керівника Волинської митниці.

Рух транспорту на автотрасі наразі перекритий.

На місці події чергують п’ятеро працівників Любомльського відділу поліції. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

Тим часом ресурс Волинські новини повідомляє, що в селі Римачі Любомльського району на митному посту "Волинь центральний" понад 400 мітингувальників перекрили проїжджу частину. Через це вже утворився затор із хур завдовжки понад кілометр. Дехто з водіїв-далекобійників висловлює невдоволення перекриттям траси: вони безперервно сигналять, кричать до мітингувальників та навіть намагаються прорватися через людський заслін.

Нагадаємо, на Волинській митниці уже понад три тижні триває безстрокова акція,  організована громадськими активістами та місцевими підприємцями. Їхні головні вимоги – звільнити виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Олександра Шавлака.

За даними місцевих ЗМІ, на Волинській митниці виникла криза через реформи нового керівника. Трудовий колектив виступив проти нового виконувача обов’язків з Чернігова й заявив про адміністративний тиск на працівників. Зокрема, багатьох працівників митниці обурив той факт, що з Чернігова Шавлак привіз свою команду, а місцевих спеціалістів попередили про скорочення.

Фото: Волинські новини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-