До 30-річчя аварії на ЧАЕС відкривається виставка маловідомих документів

До 30-річчя аварії на ЧАЕС відкривається виставка маловідомих документів

Укрінформ
У понеділок, 25 квітня, Державна архівна служба України презентує виставку документів, присвячену 30-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Виставка підготовлена на основі документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного, Галузевого державного архіву МВС України, Галузевого державного архіву СБУ, державних архівів Київської, Житомирської, Львівської та Рівненської областей, повідомляє Урядовий портал.

“Основна мета виставки – дати можливість кожній людині зробити власний висновок щодо причин, масштабів і наслідків Чорнобильської катастрофи, усвідомити, що у справі збереження навколишнього середовища та екологічної безпеки людства не існує сторонніх”, - йдеться у повідомленні.

Відвідувачі виставки матимуть змогу ознайомитися з документами вищих державних і партійних органів влади УРСР та СРСР, що відображають перебіг катастрофи на Чорнобильській АЕС та її наслідки. Їх унікальність полягає у тому, що об’єднані однією експозицією, вони віддзеркалюють повний цикл подій, що відбувались – від моменту прийняття рішень та впровадження їх в життя, до отримання інформації про їх реалізацію.

Вперше увазі широкого загалу громадськості пропонуються документи, що висвітлюють реакцію міжнародної спільноти на Чорнобильську катастрофу та позицію керівництва радянської держави щодо її інформування з проблем ліквідації наслідків аварії.

Всього на виставці буде репрезентовано близько 100 маловідомих документів і фотоматеріалів, що допоможуть об’єктивно оцінити квітневі події 1986 року, проаналізувати причини та усвідомити справжні масштаби Чорнобильської катастрофи.

Під час презентації виставки будуть демонструватися кадри унікальних документальних фільмів з фондів Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного про перші дні аварії на ЧАЕС та її руйнівні наслідки.

Виставка проходитиме у Центральному державному архіві громадських об’єднань України (м. Київ, вул. Кутузова, 8).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-