Марина Порошенко закликала світ голосувати за Джамалу

Марина Порошенко закликала світ голосувати за Джамалу

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України, голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко та член Ради фонду Олексій Порошенко взяли участь у відкритті нового сезону вінницького світло-музичного фонтану. Цьогорічна програма присвячена темі Євробачення та проходить під гаслом «Підтримай наших!».

Під час вітального слова Марина Порошенко підкреслила, що виступ Джамали у Швеції буде гучним голосом України в Європі, повідомляється на сторінці Фонду Порошенка у Фейсбуці.

"Через кілька тижнів ми всім серцем будемо вболівати за нашу Джамалу, яка під синьо-жовтим прапором представлятиме Україну в Стокгольмі. Виступ Джамали у столиці Швеції з історичною і водночас автобіографічною піснею - це гучний голос України в Європі. Голос, в якому промовляє душа кримськотатарського народу", - сказала Марина Порошенко.

Вона наголосила, що «1944» - це пісня-реквієм за долею людей, які так і не повернулися додому, не обняли своїх рідних, не посміхнулися друзям.

«Це наша історія і наша національна рана, яка болить особливо гостро, бо і сьогодні кримчани змушені покинути батьківщину після російської анексії. Крим - це Україна! Ми не змирилися і не будемо мовчати!», - підкреслила Марина Порошенко.

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, яка, як і Джамала, є кримською татаркою, звернулася до вінничан як українка з Криму та розповіла про те, як сьогодні нестерпно жити під гнітом окупанта: «Репресії до кримських татар, арешти, тортури, ув'язнення, зникнення безвісти - це все помста за українськість. А 18 травня 1944 року - це дата, яку викарбовано на серці мого народу».

Дружина Президента звернулася до українців всього світу, друзів України із проханням підтримати нашу державу на Міжнародному конкурсі «Євробачення-2016»: «Голосуючи за Джамалу, ви нагадуєте світу не лише про мужню країну в центрі Європи, а й віддаєте свій голос за ідеали Миру, Людяності й Справедливості».

Концертну програму церемонії відкриття склали виступи фіналістів національного відбору Євробачення-2016, зокрема Тоні Матвієнко, гурту «PUR: PUR», Brunettes Shoot Blondes та ALLOISE. Творчий вечір у Вінниці завершився запуском сезону-2016 Фонтану «Roshen» з програмою «Хвилі рідної душі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-