На Херсонщині після вибухів посилять заходи безпеки

На Херсонщині після вибухів посилять заходи безпеки

Укрінформ
Голова Генічеської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Воробйов запевнив,  що місцева влада не допустить провокацій у День пам'яті жертв депортації кримських татар.

Про це він розповів Крим.Реалії.

«18 травня трагічний день. Кримські татари – це невід'ємна частина українського народу. Ми робимо все, щоб цей день пройшов у спокійному режимі, люди відчували турботу силових структур і безпеку», – зазначив Воробйов.

За його словами, в районі вживають заходи щодо забезпечення безпеки, проводять роз'яснювальну роботу серед населення, посилюють патрулювання, на території району розташовані військові служби правопорядку, з прикордонною службою розроблена «дорожня карта» щодо посилення режиму контролю.

«На цей момент ми не можемо запровадити особливий режим, змусити всіх носити паспорти. Але в таких прикордонно-контрольованих районах України люди повинні розуміти, що в будь-який момент людину можуть зупинити, перевірити, для її ж безпеки, безпеки її сім'ї, рідних і близьких. У плані безпеки всієї України», – сказав він.

За словами Воробйова, місцева влада також планує розмістити додаткові камери відеоспостереження.

18 травня в селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом щорічно відбуваються заходи, присвячені Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

14 квітня в селищі Новоолексіївка стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Вибух, у результаті якого одна людина загинула й четверо отримали поранення, кваліфікований як терористичний акт. Організатори вибуху поки невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-